Trekking
 
Everest Challange, 2010
gepubliceerd op zaterdag 11 augustus 2018
Everest Challange, trektocht vol hoogtepunten

Met het uitzicht op de stupa van Boutha in Kathmandu, Nepal zit ik in het najaarszonnetje na te genieten van de indrukwekkende trektocht in dit land.
Met een groep werd in 19 dagen een trektocht gemaakt vanuit Lukla, waar we kwamen aanvliegen vanuit Kathmandu, via Namche Bazar naar Gorachep, Basiskamp Mt. Everest, naar de top van de uitzichtberg Kala Pattar (5545). Daarna via de Cho La (5300), uitzichtberg Gokyo Ri (5340) en via Namche om weer uit te vliegen in Lukla.

Onderweg kregen we steeds mooier uitzicht op de hoogste berg ter wereld.
Na twee uur zwoegen en genieten op de flanken van de Kala Pattar, trok vlak voor de top van de uitzichtberg het wolken gordijn dicht. Af en toe viel er een opening en werd de grootte en de uitstraling van de Mt. Everest zichtbaar.
Een enkeling werd aangespoord vlak voor de top om nog 10 minuten door te stijgen.

Tijdens de overschrijding van de Cho La waren de uitzichten geweldig en op de top van de Gokyo Ri was het helder zicht op vier achtduizenders: de Cho Oyu (8201 m), de Mount Everest (8848 m), de Lhotse (8511 m) en de Makalu (8481 m).

Wederom een geweldig tocht in de Himalaya die werd uitgevoerd door Snow Leopard Adventures van Rene de Bos.

It is not the altitude but the attitude in the Himalaya.
Dit schrijft een bekende expeditieklimmer over reactie van de mens op de hoogte.

Een van de reactie van de mens op de hoogte kan zijn; tegenstaand eten, minder eetlust, de vermoeide benen, krachteloosheid, hoofdpijn, e.d. buiten zich zelf te zoeken van de oorzaak en kritische opmerkingen te maken.
Ook tijdens deze trektocht bleek maar eens weer dat sommige onervaren deelnemers op hoogte nog wel eens veranderen. De reactie op de hoogte van het lichaam is een leerproces, wat je moet ervaren en herkennen voor een volgende keer. Je lichaam ben jezelf en ligt niet buiten je.
Beginnelingen geven externe omstandigheden de schuld van de reactie van hun lichaam op de hoogte. Dit wordt nog wel eens verbaal afgereageerd op begeleiders.
De slagzin is natuurlijk ook op trektocht ; de klant is Koning maar de koning moet wel zijn koninkrijk kennen.

Maar de bergen veranderen niet.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Mt. Kackar en Mt. Ararat met zwaar bergweer en bliksemschichten op de top graad.
gepubliceerd op donderdag 02 augustus 2018
Mt. Kackar en Mt. Ararat met zwaar bergweer en bliksemschichten op de top graad. Juli 2009.

Aclamatiseren op de Mt. Kackar met sneeuw, hagel en onweer.
300 meter onder de top van de mt. Kackar in Oost Turkije besluiten we om snel af te dalen naar het kamp 1. Regen, hagel en onweersbuien stormen over de kam. Op 200 meter voor het kamp halen die ons in en zorgden dat we schoongespoeld in het kamp arriveren. De kok had ons zien aankomen en de warme soep, thee en koffie staat klaar.
Drie klimmers, onder wie een Engelsman, klimmen toch door richting top en dalen versneld af van de topgraad, terwijl de bliksem om heb heen inslaat. Uitgeput komen ze twee uur later aan in Kamp 1 met de schrik in de benen. Allen veilig weer afgedaald en s avonds rond het gezellig kampvuur de verhalen. Dag erna afdalen door de met bergbloemen overgoten dalen en bergwanden waarbij de hoeveelheid en soorten orchideen opvallen.

Op naar de kampen van de Mt. Ararat.
Terwijl de ezels en paarden opgeladen worden lopen wij al richting kamp 1 op 3200 meter. De lokale horsmen woont de zomermaanden op de flanken van de Ararat met het vee en is het transport van de spullen voor de klimgroepen op de Ararat een leuke bijverdienste. Aangekomen op kamp 1 staat de kamp manager ons al op te wachten. De tenten staan klaar en in de nomadentent staat de koffie en thee.
Dag erop acclimatiseren. We en lopen naar het hoogte kamp op 4200 meter. Schitterende locatie met bij helder weer uniek zicht. Maar het weer ziet er slecht uit. Geen groep heeft die ochtend de top gehaald. Wij dalen weer af naar kamp 1 en beginnen de volgende dag aan de finale klim naar het hoogte kamp. Vandaar uit, de nacht erna richting de top op 5165 meter.
De hele avond regent en hagelt het. Om 02.00 uur staan we op. Geen berg te zien. Het regent nog steeds. Eerst maar wat eten. Vier groepen vertrekken al ondanks het slechte weer en geen zicht. Ik zie op 4500 meterpunt om 03.30 uur groepen afdalen. Het onweert bij de top. Wij besluiten te wachten. Om 06.00 uur is het nog niet beter. Een Zwitserse groep besluit toch te gaan. Ze hebben de route op de gps staan. Zo lopen ze de route tot aan het plateau op 4900 m zonder zicht. Op het plateau is een dichte mist en op het gps waypoint vinden ze de topsteen. Geen zicht en op trackbackmodus met de gps ontvanger risicovol terug. Hopelijk blijft dat ding het doen. Ze hebben geen reserve ontvanger in de groep.
Zonder zicht in dichte mis bereiken ze de rug vanaf het plateau en dalen af. Om 12.00 uur zijn ze terug in het kamp. Met de topfoto de topsteen-. Voor onze groep en nog vier groepen was het ondoenlijk om onder deze omstandigheden een toppoging te wagen. We dalen enigszins teleurgesteld af. Hadden we dan toch moeten gaan met alle risico van dien? Ja zeg het maar. Volgens mij een goed besluit. De berg loopt niet weg. Vier dagen later zitten we aan de Bosporus in Istanbul na te genieten van een mooie tocht door de bergwereld in Oost Turkije. Het blijft: De kunst van het vertrekken is het veilig weer thuis komen. Ja ja, maar wel een beetje balen.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Patagonia trektochten met veel zon, wind en vijf weken genieten.
gepubliceerd op vrijdag 02 februari 2018
De reis en trektochten in Chili en Argentinië. Hierbij de klassiekers: Barilotse, Cerro Torres, Fitz-Roy, Calafate / El Chalten / Parque Nacional Los Glaciares / Perito Moreno, Torres de Paine Circuit en Valdez aangedaan. Alle extreme aspecten van natuur, natuurgeweld, schitterende uit- en vergezichten, storm en extreme neerslag waren in de tochten verpakt. Tijdens een hoogte storm verloren we twee tenten, maar dat als bijzaak. Materiaal is te vervangen. Daarna was het heerlijk genieten tussen duizenden pinguins, vele zeeleeuwen, zeeolifanten, condors, alpacas en vele soorten orchideeen enzv. Van de selectie is een schitterende presentatie gemaakt.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Rolwaling challenge 2011 een succes.
gepubliceerd op vrijdag 24 november 2017
Ontmoeting met oude bekenden en slaap-mattentest op hoogte tijdens een nieuweklim-trektocht.,
Nepal, Najaar 2011.

Weerzien
Net nadat wij in het laatste zomerdorp Na op 4200 meter, in Rolwaling-Nepal binnenwandelen, hoor ik achter me:Sir-Frans. Ik kijk achterom en zie een oude Sherpa met de verbleekte letters Summit Nepal Trekking op zijn pet. Ik zie zijn handen met afgevroren vingertoppen en herken hem als mijn oude vriend lost finger Dorge-Lakpha. Hij is een van de oude klimsherpas met wie menig Engelsman, Nederlander, Koreaan en Japanner, op een top in de Himalaya heeft gestaan.
Doordat hij een Japanse member hielp en redde, op de zuidcol Mt. Everest, verloor hij door de frostbite zijn vingertoppen. Deze bergboer werd daarna met een luttel geldbedrag de laan uit gestuurd. Later werd hij door Summit Trekking weer aan het werk geholpen.
Foto Lost en mij.
Trots laat hij mij zijn nieuwe Naks (vrouwtjes Yak) zien, drinken thee en praten over vroeger.
Thumdu Sherpa komt een paar uur later Na binnen met een prive member
. Ze gaan wat klimmen hier in de omgeving. Hij 24 jaar oud, 5 x Top Mt. Everest en de een na jongste van zeven broers uit Rolwaling. Allen hebben op de top van Mt. Everest gestaan en samen goed voor meer dan 60 beklimmingen. Soms met drie broers gelijktijdig op die top. We begroeten elkaar hartelijk. Voor het vertrek uit Kathmandu heb ik met zijn broer Nima Temba nog thee gedronken en over het didiproject gesproken. Didi project is een scholingsproject voor meisjes en jonge vrouwen die achter blijven in de berggebieden, terwijl de mannen hun geld elders verdienen.

In twee dagen tijd ontmoet ik meerdere oude en nog actieve klimsherps s in Na. Het lijkt wel een reunie.

De tocht
Met een groep zijn we bezig met een nieuwe klim-trektocht van 21 dagen. Deze challenge gaat vanaf de weg naar Tibet-China bij Barabise via Tingsala- het vrouwen klooster Bigu Ghompa, Thare, Simigaon Rolwaling in. In Rolwaling via het hoogst permanent bewoonde Sherpa dorp in Nepal- Beding naar het zomerdorp Na. Na een acclimatisatietocht naar het Tsho Rolpa meer (4545 m) via hier naar het hoogtekamp van de Yalungri. Daarna via de morene en gletsjer en kam, met vaste touwen en aangelijnd en met stijgijzers, naar de top van de Yalungri.

Twee dagen later staat de topploeg op de top op bijna 5700 meter. Daarna slaat de sneeuw toe en staat er de komende twee weken geen groep meer op die top. Voorbeeld van op het juiste moment op de juiste plaats, het gebied kennen en een goed Karma.
Een dag voordat de tocht naar het hoogtekamp werd ondernomen, dreven in de ochtend zware sneeuwwolken richting Everest gebied. Vaak een teken dat het twee dagen later gaat sneeuwen. Daarom de beslissing genomen om vanaf het hoogte kamp geen extra acclimatisatiedag te nemen maar de volgende ochtend vroeg door te stoten naar de top, daarna af te dalen en de dag erna verder naar beneden, naar Na, om de groep weer compleet de route verder te trekken.

Nadat de toppers onder ons de top hadden bereikt, waarbij ze alleen met de klimsherpa s op de top stonden, begon het na de afdaling in het hoogte kamp te sneeuwen.

Na de afdaling werd in Na afscheid genomen van de didi s en de lokale Sherpa s. In een week trokken we verder door de bamboe- en rododendron bossen en danda s over de Daldungla-4000 m. Dit via een schitterende authentieke himalaya route via een panoramaweg op hoogte met uizicht op de bergen van Rolwaling tot in Tibet met als wachter de Gauri Shankar, naar ons eindpunt.
-Foto.

De test
Tijdens de tocht werden nieuwe sirex slaap matten getest. Door de verschillende testers werden de Summit+ en K2 gebruikt en vergeleken met zelfopblaasbare slaapmatten.
Tijdens te testen op hoogten tussen 1600 en 5100 meter met temperaturen tussen de plus 25 en min 15 voldeden alle matten en zeker het comfort hebben van de gemiddelde zelf inflating mat met het grote voordeel van niet lek kunnen raken en het gewicht. Zelfs met stijgijzers en loopstokken werden de oppervlakten van de matten bewerkt waarna het slaapcomfort niet was aangetast van de matten.
Foto.
Terug kijkend op een geslaagde tocht met het juiste materiaal en uitrusting was het weer genieten geblazen en mooie verhalen vertellen aan degenen die er niet bij waren. Deze nieuwe tocht die voerde over niet vaak gebruikte oude Himalaya paden is een echte challenge voor de liefhebbers van trek- en klimtochten door afgelegen gebieden en het nog pure Himalaya landschap en Sherpacultuur.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Tenttrektochten in het klassieke Everestgebied verleden tijd, Afval een probleem
gepubliceerd op dinsdag 21 november 2017
Tenttrektochten in het klassieke Everestgebied verleden tijd, Afval een probleem

In de de Solokumbu/Everest-gebied is een toename van backpackers en theahouse- en lodge-trekkinggroepen waar te nemen. Het aantal lodge- en theahouse- gelegenheden neemt toe. De bouwactiviteiten vinden veelal plaats op de beschikbare kampeerplaatsen. Deze worden daardoor steeds minder in aantal. De verwachting is dat in de komende jaren de camping-treks in de genoemde gebieden zullen verdwijnen en niet meer noodzakelijk zijn.
In de meeste andere remote - gebieden zullen tent-treks de enige mogelijkheid blijven bij gebrek aan accommodaties en infrastructuur.

Afval
In de theahouse- lodge-trekking gebieden is de rubbisch, het afval, soms een probleem. Voornamelijk de hogere gebieden, bereikbaar voor backpackers, nemen de theashouse- en lodge -eigenaren het nog niet zo nou. Op papier is het goed geregeld maar de weerbarstige werkelijkheid is wel eens anders.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Dolpa/Nepal trektocht met sneeuw op de passen en geweldige berglandschappen
gepubliceerd op zondag 05 november 2017
Met een sterke en ervaren crew en alpine-team hebben we de lower Dolpa/Nepal trektocht gemaakt via Dhorpatan.
Daar waar andere teams terug moesten of afhaakten trokken wij over de hoge passen en door de traversen.
De vallei Tarap-Dho als hoogtepunt. De pasovergangen Numa La en Baga La 5300 en 5100 m met sneeuw en wind werden gepoord door de ervaren alpinisten en crew waarna de overige deelnemers, keukenploeg en muildieren konden volgen.
Phoksumdo en het uitvliegen via Para airstrip 2900 is een geweldige ervaring.
Dus weer een geweldige ervaring met stof voor de komende bergwandel- trekking en hiking cursussen komende voorjaar.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Saribung Nepal expeditie 2012
gepubliceerd op maandag 30 oktober 2017
De 26 daagse expeditie-trek/klimtocht in Upper Mustang met de beklimming van de 6328 meter hoge Saribung. Op 15 oktober stonden de vier klimmers van de expeditie op de top. Na de aanloop vanuit Jomson via Lo mantang werd het hoogte kamp op 5700 meter bereikt. De hele begeleidingsstaf, keuken ploeg en dragers overschreden de 6058 hoge Saribungla- het drie regiopunt van Tibet, Manang en Mustang- en daalde af naar het Oostelijke HC op 5800 meter. De klimmers waren al eerder vertrokken en klommen via de col naar de top. Door de hoge sneeuw was het een zeer zware klim waarbij niet binnen drie maar na zes uur de top bereikt werd.
Via Phu en Nar werd het een schitterende uitloop van deze geslaagde expeditie.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
workshops voor bergwandelaars, lange afstandswandelaars, trek- en trial lopers
gepubliceerd op zondag 17 september 2017
Voor de zelfstandige bergwandelaars, lange afstandswandelaars, trek- en trial lopers is deze twee daagse trainingen/workshop.
(Berg)wandelen en trek- en traillopen vraagt meer van het lichaam en het uithoudingsvermogen, en moet je als een echt sport/levensstijl beschouwen, die bovendien kennis, vaardigheid en training vereist.
Lokatie Wezep en in overleg op een andere lokatie.
Lees voor meer informatie onder het cursusaanbod.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Muskusossen en rendieren in zicht- Noorwegen -Juli 2011 Fototrektocht
gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2017
Meerdaagse foto Trektocht in Trollheimen en Dovrefjell Noorwegen
Tijdens de meerdaagse foto-tenttrektochten konden zowel het landschap als de dierenwereld op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Met name voor natuur en landschap opnames zijn dit uitstekende gebieden. Niet alleen de landschap en de dierenwereld maar ook de omslagen van het weer en het licht zijn uitdagingen om in rond te trekken en voor foto-enthousiasten, om dit vast te leggen. Onderweg kwamen we de inscriptie, gemaakt door een voorbijganger, in een bord tegen; Dovrehell lost in de wild is veel zeggend.
Voor ervaren trekkers met tent zijn deze gebieden een uitdaging, waarbij je een goede test krijgt van de uitrusting en kleding. Voor degene die wat minder ervaren of minder voorbereid deze gebieden ingaat zal een het tocht worden met leermomenten
Als afsluiting we de wandeling naar de top van de Skala vanuit camping Tjugen in Loen. De tocht begint op rond 30 meter hoogte en de top ligt op 1848 hoogte. De beloning is een geweldig uitzicht op de Nordfjorden, omliggende bergen en de imposante gletsjers. Veel fotomomenten voor de echte liefhebbers.
Het geleerde in onze Instapcursus Natuur & berglandschaps fotografie en cursus bergwandelen, trek- en traillopers kon in praktijk worden gebracht.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Mt. Kackar en Mt. Ararat met zwaar bergweer
gepubliceerd op woensdag 02 augustus 2017
Tijdens beklimming Mt. Kackar en Mt. Ararat met zwaar bergweer. Juli 2009.

De beklimmingen van de Mt. Kackar en Mt. Ararat brachten echt bergweer tijdens de topdagen. 300 meter onder de top van de mt. Kackar in Oost Turkije besluiten we om snel af te dalen naar het kamp 1. Regen, hagel en onweersbuien stormen over de kam. Op 200 meter voor het kamp halen die ons in en zorgden dat we schoongespoeld in het kamp arriveren. De kok had ons zien aankomen en de warme soep, thee en koffie staat klaar. Dag erna afdalen door de met bergbloemen.
Kamp 1 Mt. Ararat bereikt bij schitterend weer en uitzicht.
Dag erop acclimatiseren. We en lopen naar het hoogte kamp op 4200 meter. Schitterende locatie met bij helder weer uniek zicht. Twee dagen later de finale klim naar het hoogte kamp. Vandaar uit, de nacht erna richting de top op 5165 meter.
Vier groepen vertrekken al ondanks het slechte weer en geen zicht. Keren op 4500 meterpunt terug. Het onweert bij de top. Wij besluiten te wachten. Om 06.00 uur is het nog niet beter. Een Zwitserse groep besluit toch te gaan. Ze hebben de route op de gps staan.. Geen zicht en op trackbackmodus met de gps ontvanger risicovol terug. Hopelijk blijft dat ding het doen. Ze hebben geen reserve ontvanger in de groep. Om 12.00 uur zijn ze terug in het kamp. Met de topfoto de topsteen-.Vier dagen later zitten we aan de Bosporus in Istanbul na te genieten van een mooie tocht door de bergwereld in Oost Turkije. Ja ja, maar wel een beetje balen. Uitgebreid verslag kijk onder trekking.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Expeditie in Upper Mustang/Nepal, een van klassiekers!
gepubliceerd op woensdag 21 juni 2017
Op 28 september 2012 vertrekt de groep vanaf Schiphol naar Kathmandu voor de 26 daagse expeditie-trek/klimtocht in Upper Mustang met de beklimming van de 6328 meter hoge Saribung. Reisduur 31 dagen. De tocht wordt georganiseerd door Snow Leopard Adventures.De expeditie gaat door. Er is nog plaats voor deelname voor enkele liefhebbers.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Dutch Denali Expedition 2009
gepubliceerd op zondag 11 juni 2017
Dutch Denali Expedition 2009
Allen gezond en wel terug Talkeetna
Jeroen, Peter, Remco en Frank op de top van The High One!
6 juni 2009, stonden deze kanjers op de top van de sneeuwberg in Alaska.
Meer informatie zie http://www.thehighone.nl

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Klimtocht in Nepal met Yalungri en Tashi Labtsa van Rolwaling naar Solo Kumbu
gepubliceerd op woensdag 31 mei 2017
Mede door dat de sneeuw en weersomstandigheden die zeer goed tot uitstekend waren, werd de tocht een succes.

Vooral de beklimming van de Yalungri was een moment om te koesteren. Tijdens de aanloop en de beklimming over gletsjer en via de hoofdgraad, met een 180 meter vast touw naar de top, was het windstil en de lucht strak heldere blauw. Vijf members en twee klimsherpa s stonden op de top met een helder en schitterend ver gezicht. De Cho Oyu liet zich, net zoals de zes- en zevenduizend meter bergen in de omgeving, van zijn mooiste kant zien. Twee weken ervoor moest een Engels team deze beklimming nog opgeven omdat ze door de sneeuwomstandigheden de topgraad niet konden beklimmen.

Helicopter rescue

Helaas moest een van de deelnemers met AMS worden uitgevlogen. Via onze satelliet telefoon hadden we snel contact met onze basis in Kathmandu en vloog de helikopter binnen een uur naar alarmering. Door het dikke wolkendek kon deze ons niet vinden maar de volgende ochtend om 06.45 uur was het hefschroefvliegtuig ter plaatse en kon onze man naar Kathmandu brengen. Na een goede medische behandeling herstel mochten we hem 14 dagen later in Namche Bazar weer ontmoeten. Hier zie je maar weer dat het reizen met een goede organisatie(bankgarantie) en een risicosport verzekering, die, bij goede weeromstandigheden, een garantie zijn voor een helikopter redding in deze remote gebieden en van levensbelang.

Steenslaggevaar

De technisch en lange klim over de Trasi(Trasi)Labsa was een genot. De afdaling via de altijd steenslaggevaarlijke Oostkant liep goed af en de hele groep, inclusief de Crew, kwam met het schitterende uitzicht op de altijd imposante Makalu, gezond en wel in Thame. Hierna konden we ons weer in de Everest hectiek storten. Na een laatste groet aan de Mt. Everest vlogen we als klimgroep weer terug naar Kathmandu.

De organisatie van deze tocht is natuurlijk uitgevoerd door Snow Leopard Adventures.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
Trekking en klimtochten
gepubliceerd op zaterdag 11 maart 2017
Trekking en klimtochten

Langs bergen van meer dan 7000 en 8000 meter hoog
over hoge passen met grandioze vergezichten
het staan genieten op uitzichtpunten boven de 4000 meter voor een grandioos panorama van Himalayareuzen. Zicht op en het ervaren van de extreemheid van de Andes is een uitdaging.
Dit alles, of zelfstandig of onder begeleiding van ervaren lokale gids/ sherpa
Wij trekken het liefst rond in expeditiestijl

Een droom kan werkelijk worden, indien goed voorbereid. Leeftijd is vaak geen probleem. Door onze eigen ervaring met hoge trek en klimtochten kunnen we je tijdens de voorbereiding met raad en daad bijstaan. Tijdens onze cursussen kun je de benodigde vaardigheden en kennis op niveau brengen. Ook geven we privé en maatwerk trainingen vanaf een deelnemer. Tijdens onze lezingen geven we de nodige wetenwaardigheden voor de uitvoering van de tochten.

Voor de uitvoering van de tochten beschikken wij over een zeer goed netwerk met wie u zelf alles kunt regelen.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
De Kilimanjaro is met 5895 meter de hoogste krater was een succes
gepubliceerd op donderdag 26 januari 2017
van het Afrikaanse continent en ook de hoogste vrijstaande vulkaan ter wereld. Het bereiken Van de top Uhuru Peak is een droom van vele bergliefhebbers!
Op 22 juli om 6.15 uur stonden we bij zonsopkomst op de kraterrand en een uur later op de top. Geweldige uitzichten op de vere omgeving.

Acclimatisatie speelt een grote rol bij een tocht naar de Kilimanjaro. Om de kans op de top te vergroten hebben we de Mount Meru(4500 m) beklommen 10 dagen ervoor.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.
De trektocht naar de basis van de Kangchenjunga.
gepubliceerd op dinsdag 01 december 2009
De trektocht naar de basis van de Kangchenjunga. Geweldig weer en mooie uit en vergezichten.

Deze tocht behoort tot de mooiste in Oost-Nepal. De ongerepte natuur aan de voet van de op twee na hoogste berg van de wereld (8586 m) is zeer gevarieerd en van een overweldigende schoonheid. Voor dit afgelegen grensgebied (met Sikkim, India) is een speciale permit nodig. Het is een lange, pittige maar ook afwisselende trektocht. We vertrokken met een groep van 9 deelnemers uit Kathmandu op 13 oktober om er 24 dagen later weer gezond terug te keren.

De tocht begon met een vliegreis van Kathmandu naar Biratnagar in de Terai We reden in anderhalve dag naar Gopetar. De tocht voerde ons verder door de bosrijke vallei van de Omji Khola met bamboe, rododendron en veel pijnbomen. Op de pas komt de Jannu (7710 m) voor het eerst in zicht. Langs de Simbua Khola leidt de route naar Tseram bij de enorme Yalung-gletsjer. Via de morenewal van deze gletsjer bereiken we dan Ramze. Vanuit Ramze door richting naar Oktang voor het grandioos uitzicht op de zuidwand van de Kangchenjunga. De edelwijs bloeit uitbundig.
Twee dagen later over de de passen Mirgin La, Sinion La en Sele La (tussen de 4600 en 4300 m)., om in het paralleldal van Ghunsa te komen . Ghunsa, een boeddhistisch dorp van ongeveer 40 huizen, met onder andere enkele 'trekkingshops'.. Via Kambachen en Lhonak, voert het pad ons langs de eindtong van de Kangchenjunga-gletsjer naar Pangpema. Veel blau schapen en Yaks en Naks versperden regelmatig de route. De route terug leidt via Ghunsa tot Sekathum, waar de Ghunsa Khola samenkomt met de Tamur rivier. Via Gopetar terug via Biratnargar naar Kathmandu.
Weer eeb schitterende trektocht en mooie verhalen.

Voor informatie kunt u ons het best een e-mail zenden. Klik op info@orientatie-trekking.nl.